Kineziológia

Kineziológia - One Brain

A kineziológia egy nagyon hatékony, ugyanakkor végtelenül gyengéd módszer a különböző testi- és lelki problémák, félelemek, szorongások oldásásra, a stressz kezelésére.

Tudományosan megalapozott módszer, melynek kidolgozója Dr. George Goodheart, kiropraktőr volt. Magyarországon 1997 óta a természetgyógyászathoz tartozó hivatalosan elismert szakma. (* jogszabály)

A kineziológia a manuális terápiára, a hagyományos kínai orvoslásra és a pszichoterápiás ismeretekre épülő, alternatív személyiség-, képesség-, és készségfejlesztő holisztikus módszer, egyedülálló módja a testi-lelki-szellemi egészség fenntartásának.

A kineziológiai kezelés célja: a jelenbeli és múltban átélt, a tudatalattiban és sejtszinten elraktározott stressz által okozott blokkok feloldása. Segít megértenünk a lelkünket és testünket uraló feszültségeink, félelmeink, fájdalmaink okát, amit a kineziológus segítségével a számunkra legoptimálisabb és legkíméletesebb módon hozhatunk felszínre.

A módszer lényege az energetikai blokkok oldása, amely segít a szervezetben bármilyen okból megborult testi-lelki-szellemi egyensúlyt visszaállítani.

A kezelés célja a jelenbeli és múltbéli stressz, negatív élmények és negatív gondolati minták feloldása speciális korrekciós technikák, pszichológiai eszközök segítségével, a jobb és bal agyfélteke összehangolása.

Hogyan működik a kineziológia?

Az ember fogantatásától kezdve emlékszik mindenre – sejtmemória szinten.

Az átélt események tárolódnak bennünk, és sokszor kis történések, amelyekről nem is gondolnánk, mély nyomot hagynak a tudatalattinkban, felnőttkorunkban meghatározva gondolatainkat, cselekedeteinket. A rossz szülői minta, sérelem, kudarc, félelem, fájdalom, trauma, a fel nem dolgozott stressz elraktározódik, felhalmozódik, és valamilyen testi vagy lelki tünet formájában nyilvánul meg, és így megfosztanak bennünket a tudatos és egészséges élet lehetőségeitől.

A kineziológia oldja a múltban belénk programozott blokkokat, romboló viselkedésmintákat és negatív gondolati rendszereket, hogy a jelenben szabadon, tudatosan tudjunk választani és cselekedni. Kezünkbe adja a választás szabadságát, amivel mi magunk alakíthatjuk a jövőnket olyan formában, ahogyan nekünk a legmegfelelőbb.

Mi történik a kineziológiai oldás során?

Az első találkozás alkalmával anamnézis felvételt készítünk, melyben a kliens életéről, egészségi állapotáról kapunk információt.

A kezelés azzal kezdődik, hogy a kliens elmondja, hogy mi a problémája, miben szeretne segítséget kapni. Amennyiben esetleg több problémája is van a kliensnek, izomteszteléssel meghatározható, hogy melyiknek van prioritása. Ezt követően meghatározzuk azt a célt, amit a kliens az oldás során el szeretne érni. Ezután az oldási folyamat következik, melynek során izomteszteléssel (biofeedback) dolgozunk. A kineziológus kérdéseket tesz fel, miközben enyhe nyomást gyakorol a vizsgált személy karjára. Ez egy speciális, nagyon gyengéd módszert, melynek eredményeképpen a kineziológus pontos információkat kap a klienstől a tudatos, tudatalatti és sejtmemória szintjéig lehatolva. Az izomtesztelés lehetővé teszi, hogy fényt derítsünk az adott probléma valódi okára és a kialakult blokk jellegére, továbbá, hogy egyénre szabottan azonosítani tudjuk a szükséges beavatkozásokat, korrekciókat. Egy jó kineziológus kezében hasonlóan működik, mint egy hibakereső készülék.

A stresszoldó munka folyamán ezeket a negatív eseményeket keressük vissza a múltban, és a hozzájuk kapcsolódó negatív érzelmeket oldjuk fel különböző gyakorlatokkal. Ezeket a negatív hatásokat egészen kora gyerekkorból, születéstől, vagy akár magzati életből is hozhatjuk. Lehet, hogy generációkon át hozott, ismételt negatív mintáktól kell megszabadulnunk ahhoz, hogy egyensúlyban működhessünk. A negatív emlékek oldása mellett hangsúlyt kap az olyan negatív hitrendszerek, viselkedésminták tudatosítása és feloldása, amelyekkel a kliens a boldogulását, egészségét gátolja.

A megfelelő korrekciós technikák segítségével eltávolítjuk a stresszt a testből és az elméből. Ezek általában egyszerű gyakorlatok, vagy a kineziológus által végzett egyszerű kezelések, melyek kiemelkedő hatékonysággal bírnak, és sokszor gyors változásokat okoznak. Néhány példa a korrekciókra: az érzelmi stressz kibeszélése,érzelmi stresszoldás meditatív állapotban, keresztmozgások az agyféltekék összehangolására, szimbólumok alkalmazása, akupresszúrás fogások, meridián pontok érintése, légzőgyakorlatok, Bach virágterápia, illatok alkalmazása, drágakövek alkalmazása, csakrák kezelése, stb.

Az oldás végén mindig kiteszteljük, hogy szükséges-e a kliensnek megerősítő feladatokat végeznie. Ezek általában igen egyszerű, rövid gyakorlatok, melyeket a kliens házi feladatként elvégez, segíti a saját öngyógyító, önbizalomépítő, személyiségfejlesztő folyamatát.

A kezelés eredményeként szervezetünk: visszakapja energetikai egyensúlyát, aktivizálja öngyógyító mechanizmusát.
Tudatos énünk pedig: visszakapja az önbizalmát, az önfejlesztés és a szabad választás lehetőségét a boldog és teljesedett jövő építéséhez.

Milyen problémák esetén alkalmazható a kineziológiai stresszoldás?

A kineziológiai oldás bármely olyan probléma esetén sikerrel alkalmazható, melynek oka lelki eredetű, illetve minden probléma és minden testi panasz, betegség az egyensúly megbomlásából ered. Ez lehet fizikai betegség, viselkedési probléma vagy akár egy nehéz élethelyzet. A múltbéli okok feltárásával, a blokkok oldása után tapasztalhatjuk, hogy a fizikai betegségek tünetei határozottan javulnak vagy eltűnnek, az élethelyzetünk pozitívan változik, életünk nyugodtabb kiegyensúlyozottabb lesz, tisztábban látjuk életünk eseményeit, jobban megismerjük és elfogadjuk magunkat valamint embertársainkat.

A One Brain Kineziológiai rendszer az alábbi problémákban nyújthat hatékony segítséget (a teljesség igénye nélkül):

- önbizalomhiány, önértékelési problémák

- tanulási nehézségek (pl. diszlexia, diszgráfia)

- félelmek, szorongások, fóbiák, pánik érzések

- indulatok kezelésének képtelensége

- depresszív hangulatok

- emésztési zavarok, elhízás, anorexia

- allergiák, ekcéma, asztma, pszichoszomatikus tünetek

- fájdalmak, függőségek, szenvedélybetegségek (pl. dohányzás)

- alvászavarok

- szexuális problémák (frigiditás, impotencia)

- általános lelki betegségek / lelki fájdalom

- kapcsolati problémák (párkapcsolat, gyerek-szülő kapcsolat, családi konfliktusok)

- kapcsolatteremtési nehézségek

- nőgyógyászati problémák, menstruációs zavarok, fogamzási nehézségek

- gyerekkori problémák (ágybavizelés, körömrágás, magatartászavarok, beilleszkedési nehézségek)

- fáradékonyság, energiahiány, koncentrációzavar

- gyulladások

- fejfájás, migrén

- veszteségek feldolgozásának képtelensége

- életkori krízisek: iskolakezdés, iskolaváltás, kistestvér születése, serdülőkor, párválasztás, szülők válása, haláleset a családban, nyugdíjazás

- munkahelyi konfliktusok

- állandó stressz, feszültség, gyakori fáradtság

- immunrendszer problémái

- döntési problémák

- kommunikációs problémák

- munkahelyi konfliktusok

- önismeret, életminőség fejlesztése.

A kineziológia prevenciós szerepe kiemelkedő, hiszen az egészséget visszanyerni sokkal nehezebb, mint megtartani. Mint minden természetgyógyászati módszer, a hagyományos orvosi kezelés mellett alkalmazható, sőt sok esetben célszerű is alkalmazni.

Hogy hány kezelésre van szükség, ez mindenkinél egyéni, hiszen nincsen két egyforma eset és két egyforma ember. Függ a problémától, a kliens motivációjától, illetve hogy mennyire hajlandó változni/változtatni, mennyire hajlandó felelősséget vállalni. Ezért is teszteli ki az oldás végén a kineziológus, hogy szükség van-e további oldásra az adott probléma kapcsán. Erre a kérdésre a választ mindig a kliens teste, tudatalattija adja, hiszen ő tudja a legjobban, hogy a témához kapcsolódó stresszt és negatív érzelmi töltést sikerült-e kioldani. Általánosságban elmondható, hogy 3-5 oldás elég lehet egy problémára, de a tényleges választ mindig a kliens teste adja meg.

Abban az esetben, ha valaki nem a saját elhatározásából jön az oldásra, hanem esetleg kényszer hatására, vagy a kliens a kineziológustól, kívülről várja a megoldást, nem hajlandó felelősséget vállalni, nem hajlandó a kapott felismeréseket, új viselkedés mintákat alkalmazni, vagy nem vett részt elég oldáson ahhoz, hogy a problémája megoldódjon, előfordulhat, hogy nincs megfelelő javulás. Ebben az esetben megbeszéljük, és a legoptimálisabban "orvosoljuk" a helyzetet, akár más módszert (pl. családállítás, Bach virágterápia, meditáció, coaching, SVT stb.), vagy más személyt is bevonva a kezelésbe.

Összefoglalva a kineziológus segíti kliensét testi-lelki-érzelmi egészsége megőrzésében, betegségek megelőzésében, testi-lelki problémák megoldásában, az öngyógyítás beindításában, személyiségének fejlődésében.

Ha úgy érzed, tudok Neked segíteni, várom megkeresésedet.

Szeretettel,

Zsömbör-Gere Gréta
Okl. természetgyógyász, kineziológus,
life és business coach, védikus életmód mentor, családállító, kommunikációs és önismereti szakember.

Tel.: +36/70 311 6057

E-mail: gere.greta@gmail.com

Facebook: Hazaérkezés - Út önmagunkhoz

Jelentkezem

Kérlek, add meg az adataidat, és a lehető leghamarabb felveszem veled a kapcsolatot.

* Jogszabályi hivatkozás: 11/1997. (V.28.) NM rendelet a természetgyógyászati tevékenység gyakorlásának egyes kérdéseiről: "A kineziológia a hagyományos távol-keleti gyógyászatra épülő gyógyítási és egészségfejlesztő rendszer, mely izomtesztek, speciális anamnézis felvétele, valamint speciális egyensúlyi és koordinációs technika segítségével oldja az ember távol-keleti megközelítés szerinti energiarendszerében levő blokádokat, kiegyensúlyozatlanságokat. A kineziológia az emberi képességek, készségek fejlesztésével, egészségmegőrzéssel foglalkozik azáltal, hogy a múltban és a jelenben elszenvedett stresszek, traumák negatív nyomait semlegesíti. A kineziológia az orvostudomány, a pszichológia és a pedagógia határterületén lévő készségfejlesztő, kiegészítő gyógyító rendszer."

2024 családállítás önmegvalósítás önismeret meditáció kineziológia Dunaújváros spirituális elvonulás spirituális tábor önismereti és meditációs tábor önismereti és meditációs elvonulás 2024 természetgyógyász Fejér megye kineziológus kineziológia önismeret kineziológia Dunaújváros meditáció tábor life coach life coaching Dunaújváros önismereti tábor önismereti elvonulás meditációs tábor meditációs elvonulás kineziológus Dunaújváros családállítás Fejér megye életmód tanácsadó meditációs klub családállítás kineziológia coach Dunaújváros 2024 családállítás önmegvalósítás önismeret meditáció kineziológia Dunaújváros spirituális elvonulás spirituális tábor önismereti és meditációs tábor önismereti és meditációs elvonulás 2024 természetgyógyász Fejér megye kineziológus kineziológia önismeret kineziológia Dunaújváros meditáció tábor life coach life coaching Dunaújváros önismereti tábor önismereti elvonulás meditációs tábor meditációs elvonulás kineziológus Dunaújváros családállítás Fejér megye életmód tanácsadó meditációs klub családállítás kineziológia coach Dunaújváros 2024 családállítás önmegvalósítás önismeret meditáció kineziológia Dunaújváros spirituális elvonulás spirituális tábor önismereti és meditációs tábor önismereti és meditációs elvonulás 2024 természetgyógyász Fejér megye kineziológus kineziológia önismeret kineziológia Dunaújváros meditáció tábor life coach life coaching Dunaújváros önismereti tábor önismereti elvonulás meditációs tábor meditációs elvonulás kineziológus Dunaújváros családállítás Fejér megye életmód tanácsadó meditációs klub családállítás kineziológia coach Dunaújváros 2024 családállítás önmegvalósítás önismeret meditáció kineziológia Dunaújváros spirituális elvonulás spirituális tábor önismereti és meditációs tábor önismereti és meditációs elvonulás 2024 természetgyógyász Fejér megye kineziológus kineziológia önismeret kineziológia Dunaújváros meditáció tábor life coach life coaching Dunaújváros önismereti tábor önismereti elvonulás meditációs tábor meditációs elvonulás kineziológus Dunaújváros családállítás Fejér megye életmód tanácsadó meditációs klub családállítás kineziológia coach Dunaújváros 2024 családállítás önmegvalósítás önismeret meditáció kineziológia Dunaújváros spirituális elvonulás spirituális tábor önismereti és meditációs tábor önismereti és meditációs elvonulás 2024 természetgyógyász Fejér megye kineziológus kineziológia önismeret kineziológia Dunaújváros meditáció tábor life coach life coaching Dunaújváros önismereti tábor önismereti elvonulás meditációs tábor meditációs elvonulás kineziológus Dunaújváros családállítás Fejér megye életmód tanácsadó meditációs klub családállítás kineziológia coach Dunaújváros 2024 családállítás önmegvalósítás önismeret meditáció kineziológia Dunaújváros spirituális elvonulás spirituális tábor önismereti és meditációs tábor önismereti és meditációs elvonulás 2024 természetgyógyász Fejér megye kineziológus kineziológia önismeret kineziológia Dunaújváros meditáció tábor life coach life coaching Dunaújváros önismereti tábor önismereti elvonulás meditációs tábor meditációs elvonulás kineziológus Dunaújváros családállítás Fejér megye életmód tanácsadó meditációs klub családállítás kineziológia coach Dunaújváros 2024 családállítás önmegvalósítás önismeret meditáció kineziológia Dunaújváros spirituális elvonulás spirituális tábor önismereti és meditációs tábor önismereti és meditációs elvonulás 2024 természetgyógyász Fejér megye kineziológus kineziológia önismeret kineziológia Dunaújváros meditáció tábor life coach life coaching Dunaújváros önismereti tábor önismereti elvonulás meditációs tábor meditációs elvonulás kineziológus Dunaújváros családállítás Fejér megye életmód tanácsadó meditációs klub családállítás kineziológia coach Dunaújváros 2024 családállítás önmegvalósítás önismeret meditáció kineziológia Dunaújváros spirituális elvonulás spirituális tábor önismereti és meditációs tábor önismereti és meditációs elvonulás 2024 természetgyógyász Fejér megye kineziológus kineziológia önismeret kineziológia Dunaújváros meditáció tábor life coach life coaching Dunaújváros önismereti tábor önismereti elvonulás meditációs tábor meditációs elvonulás kineziológus Dunaújváros családállítás Fejér megye életmód tanácsadó meditációs klub családállítás kineziológia coach Dunaújváros 2024 családállítás önmegvalósítás önismeret meditáció kineziológia Dunaújváros spirituális elvonulás spirituális tábor önismereti és meditációs tábor önismereti és meditációs elvonulás 2024 természetgyógyász Fejér megye kineziológus kineziológia önismeret kineziológia Dunaújváros meditáció tábor life coach life coaching Dunaújváros önismereti tábor önismereti elvonulás meditációs tábor meditációs elvonulás kineziológus Dunaújváros családállítás Fejér megye életmód tanácsadó meditációs klub családállítás kineziológia coach Dunaújváros